Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Skrub bederne under vand, og skær dem i grove stykker.
Kog stykkerne i 5-10 min., indtil de er møre.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min.
Hæld 1/2 spsk. olie pr. person og lidt citronsaft i bulguren, og rør godt rundt, så kornene adskilles.
Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Dræn oliven for væde, og vend dem med rødbeder, mandler, 1/2 spsk. olie pr. person, citronsaft, salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i 1 min. ved middelvarme.
Vend fisken og steg videre i 30 sekunder. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr med citronsaft, salt og peber, og servér straks.
Servér fisken med rødbedesalat og bulgur.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()