0

Pandestegt isingfilet med puré af jordskok og persillerod samt lune tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Ising, Sulfitter, Fløde, Jomfruhummerhaler

Fremgangsmåde

Tomater: Halver tomaterne og placer dem i et ovnfast fad. Pensl med en god olivenolie og drys med salt, peber og lidt finthakket skalotteløg. Bag dem i en 150 grader varm ovn i ca. 25 min.

Puré: Skræl jordskokker og persillerødder. Skær dem i tern og kog dem møre i usaltet vand. Sigt vandet fra og blend rodfrugterne med ca. ½ dl opvarmet fløde - til moussen har den rigtige konsistens - den må ikke være for tynd! Puréen smages til med salt, peber og lidt friskhakket timian.

Sauce: Skær 1 skalotteløg i fine tern og sauter dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin og hønsefond og lad den koge ind til det halve. Tilsæt 2 dl fløde og lade den reducere til 2/3. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Jævn evt. med lidt maizena.

Fisk: Krydr fileterne med lidt salt og fold dem sammen. Fjern tarmen fra jomfruhalerne og pil skallerne af. Steg fileterne på en varm pande i ca. 3 min. på hver side (må ikke steges for længe). Jomfruhummerhalerne svitses på panden i kort tid til sidst og bruges som pynt oven på fisken.

Server sammen med frisk pasta eller små kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?