0

Panerede koteletter med lynsyltede rødløg og grillet græskar

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

rødløgeddikesukkersalttørret dild
1 min.
Syltede rødløg

Put eddike, salt og sukker i et mindre, meget rent glas med skruelåg, og ryst det hele grundigt sammen. Hvis du vil gemme dine rødløg i mere end et døgn, er det en god ide at skolde både glas og låg med kogende vand. Skræl og halver rødløget, og skær det herefter ud i tynde skiver. Læg skiverne ned i lagen sammen med eventuel krydring. Hæld en lille smule koldt vand ved, ryst glasset, og stil det i køleskabet. Løgene kan spises efter 15 min., men har kun godt af at stå lidt længere. Tip! Hvis løgene trækker til dagen efter, bliver de flot lyserøde.

hokkaido græskarsolsikkekernersaltolie
10 min.
Græskar

Vask græskarret på ydersiden, og halver det. Rens det for kerner (kernerne kan gemmes og ristes) og skær det i 0,5 cm skiver (lad skrællen blive på). Læg skiverne i en pose og kom 1 spsk. olie pr. person, solsikkekerner, salt efter smag og evt. chili ved. Ryst posen, så det hele blandes godt. Kom græskarsskiverne i airfryerkurven, og giv dem ca. 15 min. ved 200 grader. Ryst kurven halvvejs.

koteletpanko raspægMelsaltsort peber
20 min.
Koteletter

Vend, imens græskarrene bager, koteletterne i mel, æg og panko rasp i nævnte rækkefølge. Krydr dem med salt og peber, og spray med lidt olie. Når græskarstykkerne er færdige, opvarmes airfryeren igen til 200 grader, og koteletterne lægges i airfryerkurven. Giv dem 7 min. Vend koteletterne, krydr med salt og peber, spray med olie, og giv de sidste 6 min.

25 min.
Aioli

Hak chili fint, og riv hvidløg fint.

Rør begge dele efter smag med mayonnaise til en aioli.

45 min.
Lun græskarskiverne

Mens koteletterne hviler et par minutter, varmes græskarskiverne op i et par minutter i airfryeren ved 180 grader.

50 min.
Anretning

Server koteletterne med de syltede rødløg, grillet græskar skiver og lidt chili-aioli.

 

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?