0
Paneret kuller/lange med spaghetti og ostebagte svampe

Paneret kuller/lange med spaghetti og ostebagte svampe

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Kota-ostchampignonsløgporre
1 min.
Bag svampene

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Hak løg og porre i strimler, og skær svampene i halve. Læg dem i et stort ildfast fad, vend med 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr med salt og peber.

Placér osten i midten, og bag retten i ca. 20 min., indtil grøntsagerne har fået farve, og er blevet møre.

kullerfilet uden skindraspMini mælk
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i ca. 2x2 cm stykker, og krydr godt med salt.

Forbered 3 tallerkener med hver i sær 1 spsk. hvedemel pr. person, lidt mælk og til sidst en med raspen.

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fiskestykkerne først i hvedemel, så mælk og til sidst i raspen.

Steg stykkerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider, indtil det har fået godt med farve, og begynder at flage.

Læg dem på et fad, og krydr igen med salt og peber.

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

Sigt vandet fra pastaen, vend det i fadet med svampene, og vend det godt rundt.

30 min.
Anretning

Servér pastaretten med den stegte fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Næringsindhold pr. person:

Energi:
554 kcal
Fedt:
20,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,1 g
Kulhydrat:
51,5 g
heraf sukkerarter:
7 g
Kostfibre:
4,8 g
Protein:
36,6 g