0
Paneret rødspætte med helbagte søde kartofler og salsa på grønne vindruer

Paneret rødspætte med helbagte søde kartofler og salsa på grønne vindruer

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødspættefilet
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på begge sider, og læg den til side.

søde kartofler
3 min.
Bagte søde kartofler

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Skrub kartoflerne under vand, skær et snit langs med dem, krydr med salt, og læg dem på en bradepande dækket med bagepapir. Bag kartoflerne i ca. 25 min., indtil de giver efter, når man trykker på dem. 

blå vindruer, stenfriemyntehvidløgskalotteløgolieLys eddike
10 min.
Salsaen

Pil løg og hvidløg. Skær begge dele i mindre stykker, og kom i et højt tyndt bæger, der kan bruges til at blende med en stavblender. Skyl mynten grundigt, pluk bladene fra stilken, og kom bladene i bægeret sammen med druerne, 1/2 spsk. olie og eddike pr. person. Blend det hele med en stavblender og smag til med salt, sukker og eddike.

spidskålolie
20 min.
Kålet og yoghurten

Kom yoghurten i en skål, og krydr med salt. 

Skyl kålet grundigt, og flæk det i kvarte. Læg stykkerne på en kold pande med 1/2 spsk. olie pr. person med skærefladen nedad. Varm panden op til middelhøj varme. Steg kålstykkerne i ca. 3 min. på hver side, indtil de får godt med farve og er møre helt ud til de yderste, grove blade på kålet. Krydr godt med salt ind i mellem alle lagene.

hvedemelrødspættefilet
25 min.
Fisken

Varm en pande op til høj varme, og vend fisken i 1/2 spsk. mel pr. person.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i 1 min.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 20 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med kålet, salsaen og de bagte, søde kartofler med en skefuld saltet yoghurt henover. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
546 kcal
Fedt:
19,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
2 g
Kulhydrat:
59,8 g
heraf sukkerarter:
32,5 g
Kostfibre:
9,3 g
Protein:
30,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?