0

Parmesanpanerede tomater med basilikum-hvidløgsolie (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær tomaterne i 1 cm tykke skiver. Rør hvedemelet med salt og peber i én skål. Pisk æg og sennep godt sammen i en anden og bland rasp og parmesan i en tredje. Vend tomaterne i hvedemelet, dernæst i æggemassen og til sidst i raspen. Lad tomaterne hvile 10 min. Kom imens basilikum, pillet hvidløg, lidt salt og peber i en foodprocessor. Sæt den i gang og hæld olie ved til konsistensen er ensartet og cremet. Steg tomaterne gyldne i olie, dryp af på køkkenrulle og server rygende varme med basilikumolien til - som de er eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?