0
Pasta a la norma med parmesan
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os begynde med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgløgauberginecherry- eller blommetomater
1 min.
Grønt

Hak hvidløg og løg, og skær auberginen i skiver. Steg aubergine i rigeligt olivenolie på en stor pande, evt. ad flere omgange, og tilsæt løg og hvidløg. Sautér og tilsæt evt. mere olivenolie.

Skær tomaterne i halve eller kvarte, kom dem med på panden, og lad dem snaske sammen med auberginen. Krydr med salt og peber undervejs, og spæd gerne med en lille sjat hvidvin, hvis du har.  

penne pasta
10 min.
Pasta

Kog pastaen til den er al dente. Afdryp den, men gem noget af kogevandet. 

Tilsæt pasta og ca. 1 dl pastavand til panden med grønt. Lad det hele simre sammen i 1-2 min., og tilsæt mere kogevand hvis behov. Smag til med salt og peber.

rucolaparmigiano reggiano (Parmesan)
22 min.
Anretning

Anret pasta med sauce i dybe tallerkener. Top med revet parmesan og rucola, og servér straks.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?