0

Pasta med broccoli, tomat, bacon og ærter (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sæt en gryde letsaltet vand over til pastaen. Riv brødkrummerne på den grove side af rivejernet. Del broccolien i små buketter, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække indtil brug. Halver tomaterne og hak hvidløgene fint. Varm lidt olie op i en dyb pande, rist brødkrummerne gyldne deri og lad den dryppe af på køkkenrulle. Tør panden af og kom baconternene på. Rist dem gyldne og knap sprøde og tilsæt så hvidløg, drænet broccoli, salt og peber. Rist videre til broccolien er let gylden og baconen helt sprød. Kog imens pastaen som anvist på pakken. Vend drænet pasta, ærter, tomater og lidt olivenolie sammen med broccoli og bacon. Server straks drysset med brødkrummer og parmesan og giv en fyldig grøn salat og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.