0

Pasta med langtidsbagte gule tomater, gedeost og pesto

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Halver cherrytomaterne og læg dem med skærefladen opad på en bageplade. Pensl med lidt olie og krydr med salt og peber.

Bag tomaterne ved 120°C i ca. 2 timer – de skal være tørre rundt i kanten, men stadig bløde i midten.

Kog pastaen som anvist på pakken og vend dem med pestoen. Kom tomater og smuldret gedeost ved, krydr med salt og peber og vend kortvarigt rundt med løse tag.

Server straks med godt brød til eller som tilbehør til stegt fjerkræ eller kød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.