0

Pasta med porrer, cherrytomater og bacon (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sulfitter, Mælk

Fremgangsmåde

Sæt en stor gryde letsaltet vand over til pastaen. Flæk porrerne på langs, rens dem godt og snit dem i ½ cm smalle skiver på tværs. Pil hvidløgene og hak dem fint. Halver tomaterne og skær bacon i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne. Kom pastaen i det kogende vand og kog den al dente som anvist på emballagen. Rist baconen sprød og gylden på en tør sauterpande, tag dem af med en hulske og dryp af på køkkenrulle. Kom lidt ekstra olie på panden, tilsæt porrer, hvidløg og chiliflager og sauter 2-3 min. Kom cherrytomater og hvidvin ved, krydr med salt og peber og lad det simre 2 min. Hæld vandet fra pastaen, men gem 2½ dl af kogevandet. Vend bacon, pasta og kogevand i panden og lad det koge sammen 2 min. Tilsæt 2 spsk. jomfruolivenolie, en god håndfuld friskrevet pecorino og gerne hele basilikumblade, vend det hurtigt sammen og smag til. Server straks – som den er med salat og brød til eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?