0

Pasta med ristet blomkål, grønne bønner og parmesan (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Skær dem i ½ cm små stykker. Sæt vandet til pastaen over og koge med salt. Skær blomkålen i små buketter. Varm lidt olie op i en pande og rist blomkålen 5-7 min. Kom finthakket hvidløg, citronsaft, salt og peber ved og rist til blomkålen er pletvis gylden - den skal stadig være sprød i strukturen, men have tage lidt farve. Kom pastaen i vandet og kog som anvist på pakken. Vend dem varme pasta, blomkål, bønner og parmesan sammen og smag til med salt og peber. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.