0

Pastagratin med squash, skinke, flødeost og spinat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kog pastaen al dente som anvist på pakken. Snit de rensede forårsløg i tynde skiver, hak hvidløget og riv squashen groft. Sauter løgene bløde i lidt olie, kom squash og hvidløg ved og sauter videre til væden er fordampet. Pres spinaten fri for væde og rør den i sammen med oregano, flødeost, skinke, salt og peber. Lad det simre til det hele er smeltet godt sammen. Vend pasta og gerne friske basilikumblade i, fordel det i et ildfast fad og drys med revet ost og fintrevet parmesan. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min. til den bobler i kanten og overfladen er flot gylden. Server retten som den er med en sprød grøn salat og godt brød til, eller som tilbehør til en frikadelle, farsbrød eller lignende.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?