0

Pastinakpandekage med chorizo, revet cheddar, salvie og hvidløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær chorizoen i fine små tern, rist dem gyldne på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Skræl pastinakkerne, riv dem groft og dup dem tørre i et rent viskestykke. Snit løgene i tynde skiver og hak hvidløgene helt fint. Vend det hele godt sammen i en skål med æg, mel, salt og peber. Varm lidt olie op i en stor ovnfast pande og fordel halvdelen af blandingen på bunden. Drys med ost og chorizotern og fordel resten af pastinakkerne ovenpå, så der dannes en stor pandekage. Skru ned for varmen og lad kagen bage 10 min. til den er gylden på undersiden. Lad kagen glide ud på et stort låg og vend den over på panden igen, så den anden side kan blive bagt tilsvarende. Lad dem stege 5 min. og sæt så panden i ovnen ved 175 grader i 10-15 min. til pastinakkerne er møre. Skær kagen ud i lagkagestykker inden eller ved bordet og server straks som tilbehør til gris, kylling eller lam.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?