0

Peanutstegt ising med sweet chili, pak choy og jasminris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Jasminris: Bring 7 dl vand og 2 tsk. salt i kog i en gryde med låg. Tilsæt risene når vandet koger og skru ned til lav varme. Lad risene koge under låg i 12 min. Tag dem af varmen og lad dem stå i 12 min.

Fisk: Krydr fisken med salt og peber på begge sider og fold fileterne på den lange led. Vend dem i sammenpisket æg og læg dem på en tallerken. Drys dem med hakkede peanuts på den side der vender opad og drys derefter med et let lag hvedemel (ca. 2 mm) pres mel/peanuts let ned i fisken med en flad hånd. Lad fisken hvile på køl i 10 min. Tag en stor slip let pande (der kan tåle at komme i ovnen) og hæld godt med neutral olie på - når den er godt varm lægges fisken på (peanutside nedad) og sættes direkte ind i en forvarmet ovn ved 180 grader i 6-7 min. Tag ud og server straks.

Sweet chili sauce: Snit hvidløg og chili fint og kom det i en morter. Mos det til en lind grød sammen med lidt groft salt. Tilsæt palmesukker og knus videre til det er opløst. Tilsæt fish sauce og smag til med limesaft. Til sidst vendes fintsnittede forårsløg i sammen med hakket koriander. Rør lige før servering 3-4 spsk. god olivenolie i.

Pak choy: Skær pak choy i kvarte og skyl grundigt i rigeligt vand. Giv dem et hurtigt opkog i rigeligt letsaltet vand (max 1 minut!).

Anretning: Læg de varme pak choy i bunden af et fad/tallerken, arranger den stegte fisk oven på med peanutsiden opad, fordel sweet chili sauce over fisk og kål og server sammen med jasminris og halve limefrugter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?