0

Peberbøffer med rødbedefritter, salat med skinkesvøbte figner og balsamico og kold peberrod/valnøddecreme

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Creme: Rist valnøddekernerne gyldne på en tør pande og lad dem køle helt af. Snit forårsløget (kun det grønne) i fine tynde skiver og rør dem sammen med peberrod, cremefraiche, mayonnaise, salt og peber. Hak valnødderne helt fint og vend dem i. Smag cremen til og stil den koldt frem til servering - gerne 1 times tid.

Salat: Rist pinjekernerne på en tør pande. Del skinkeskiverne på den lange led, halver fignerne og vikl en striml skinke om hver halve figen. Læg dem på en bageplade og dryp med en smule olie. Bag dem i en 225 grader varm ovn i ca. 10 min. til skinken er let gylden. Skyl imens salaten, bræk bladene i grove stykker og høvl osten i tynde skiver. Bred salaten ud på et fladt fad og sæt de svøbte figner derpå. Fordel osten ind imellem, dryp med olivenolie og balsamicoglace og drys med pinjekerner. Server straks.

Bøffer: Dup bøfferne tørre og krydr dem med salt på begge sider. Varm lidt olie op på en pande og steg bøfferne gyldne deri i 3-4 min. (afhængig af tykkelse og ønske). Tag bøfferne af panden og lad dem hvile tildækket i 5 min. inden servering.

Fritter: Skræl rødbederne, skær dem i fine tynde fritter og dup dem tørre. Varm ½ l olie op i en lav gryde eller i en pande til det bruser omkring enden af en trætandstik. Kom en håndfuld rødbedefritter i olien og friter dem møre og gyldne - lad dem dryppe af på køkkenrulle. NB! Fritér rødbederne i ca. 4 portioner og lad olien blive godt varm indimellem - ellers ender de med at koge i fedtet i stedet for at fritere. Anret fritterne på et fad, drys med flagesalt og server mens de er varme.

Server sammen med en bagekartoffel og groft brød.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?