0

Perlebygsalat med sprød forsommergrønt, tørrede tranebær og blød rygeostcreme (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Bygkerner, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk, Æg, Sennep

Fremgangsmåde

Kog perlebyggen mør som anvist på pakken og lad det køle af. Del blomkålen i helt fine buketter og snit forårsløgene i tynde skiver. Bælg ærterne, overhæld dem med kogende vand pog lad dem trække 10 min. deri. Vend blomkål, forårsløg, drænede ærter, tranebær, evt. finthakket dild, 3 spsk. citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen med perlebyggen og smag til. Lad salaten trække 15 min. på køl. Rør imens rygeost, mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med salt, peber og citronsaft. Server som frokostsalat eller som tilbehør til fx en frikadelle eller en grillet hakkebøf.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?