0

Persillebagt knurhane med karamelliserede rosenkål og citronsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Skyl knurhanerne godt og dup dem tørre. Fyld bugene med persille (dild kan også bruges) og snit et par dybe ridser i rygskindet. Gnid fiskene ind i salt og peber og læg dem i et ildfast fad. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 15-25 min. alt efter størrelse.

Kål: Rens rosenkålene ved at fjerne yderbladene og det groveste af stokken. Damp de små kål over letsaltet vand i et par minutter – de skal være knapt møre. Smelt 2 spsk. smør i en sauterpande, tilsæt sukker og lad det brune. Kom rosenkålene ved og sving dem rundt til de er let karamelliserede.

Sauce: Kog fiskefond og citronsaft ned til det halve. Hæld væden fra de bagte fisk ved og kog videre et par minutter. Jævn saucen med maizena og smag til med salt, peber og citron. Lige inden servering piskes 2 spsk. smør i saucen, hvorefter den ikke må koge.

Anret knurhanerne på et stort fad og læg rosenkålene rundt om. Server små kogte kartofler og saucen ved siden af.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?