Fisk og krydderrasp: Rasp, persille (gem lidt til pynt), revet skal fra en halv citron (saften fra hele citronen skal bruges til bunden) og 1 tsk. salt blendes til det får en grønlig farve. Fileterne foldes så de har samme tykkelse over det hele. Vendes i krydderraspen og steges på en pande tilsat lidt olie ved svag varme i ca. 3 min. på hver side. Krydr evt. med lidt salt.
Bund: Rødbeder, mango og æbler skrælles og rives på et rivejern. Blandes i en skål sammen med saften fra 1 citron, 1 tsk. olie, salt og peber.
Anretning: Form en rund bund af rødbede, mango og æble (se billedet), anret fisken oven på og pynt med en krydderurtetop af persille og evt. dild eller kørvel (hvad du har).
Morten anbefaler, at retten serveres sammen med ovnstegte kartofler.
Alternative kartofler: Kog små kartofler med skræl i ca. 5 min. Hæld vandet fra og tilsæt en smørklat. Lad dem svitse i yderligere 10-15 min. til de er møre. Drys med salt før servering.
Kommentarer og forslag til opskriften