0
Pitaburger med lune belugalinser og za´atar-dip

Pitaburger med lune belugalinser og za´atar-dip

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Her får du en super nem "burger".

Spis linserne med ekstra grønt ved siden af, eller fyld lidt i pitabrødet, for at mætte ekstra. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

belugalinserhakket oksekød
1 min.
Linser og bøffer

Skyl linserne, kom dem i en gryde med koldt vand der dækker, og kog dem møre under låg i ca. 15-20 min. (tjek undervejs, om de mangler væde). Sigt vandet fra, og krydr dem med salt.

Form en bøf pr. pers., tryk dem ekstra flade, og steg dem i olivenolie i ca. 3 min. på hver side, eller til de er akkurat gennemstegte. Krydr dem med salt og peber. 

yoghurt 3,5 %za'atarrødløgagurkspidskålcherry- eller blommetomater
5 min.
Grønt og dip

Rør yoghurten med lidt salt, og dryp med lidt olivenolie og za´atar. 

Skær rødløg i tynde skiver og agurk i små tern.

Snit spidskål fint, og skær tomaterne i halve eller kvarte. 

Anret grønsagerne på et fad eller i en skål.  

pitabrød
18 min.
Vinaigrette og pitabrød

Rør en vinaigrette af 1 spsk. hvidvinseddike, 1/2 tsk. flydende honning (eller lidt sukker) og 1 spsk. olivenolie pr. pers., du laver mad til.

Lun pitabrød på en tør, varm pande eller en brødrister, og hold dem lune i et rent viskestykke. 

23 min.
Anretning

Vend de varme, afdryppede linser med vinaigretten. 

Servér lune pitabrød, bøffer, grønt, linser og dip ved bordet, og saml selv, så hver enkelt får lige det, de kan lide. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.