
Rist brødskiverne let i en brødrister og gnid den ene side med hvidløgsfeddet. Læg dem på en bageplade og dryp med lidt olivenolie. Skær mozzarellaen i skiver og fordel dem på brødskiverne. Halver cherrytomaterne og fordel dem ovenpå osten. Bræk den træede ende af aspargeserne af og vend resten med lidt olie, salt og peber. Læg dem ovenpå brødene pænt ved siden af hinanden og krydr med oregano, salt og peber. Bag pizzabrødene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min. til aspargeserne er møre og osten har taget farve. Dryp med pesto og læg gerne en skive lufttørret skinke dekorativt på hvert brød. Server som frokostret eller let aftensmad med blandet grøn salat til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften