Rist brødskiverne let i en brødrister og gnid den ene side med hvidløgsfeddet. Læg dem på en bageplade og dryp med lidt olivenolie. Skær mozzarellaen i skiver og fordel dem på brødskiverne. Halver cherrytomaterne og fordel dem ovenpå osten. Bræk den træede ende af aspargeserne af og vend resten med lidt olie, salt og peber. Læg dem ovenpå brødene pænt ved siden af hinanden og krydr med oregano, salt og peber. Bag pizzabrødene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min. til aspargeserne er møre og osten har taget farve. Dryp med pesto og læg gerne en skive lufttørret skinke dekorativt på hvert brød. Server som frokostret eller let aftensmad med blandet grøn salat til.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften