0
Pocheret filet af helleflynder med dild/agurke beurre blanc

Pocheret filet af helleflynder med dild/agurke beurre blanc

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Beurre blanc med agurk og dild: Hak dine skalotteløg fint - og sauter dem af i en grydei lidt smør (uden at det tager farve). Kom hvidvin og hvidvinseddiken på og lad det reducere til det halve mens det småsimrer.Når lagen er reduceret til det halve monteres med de kolde smør tern, under kraftig piskning indtil alt smørret er opløst - kom smørret i lidt efter lidt mens du pisker - saucen må ikke koge nu - smag til med salt, peber og citronsaft, og sæt saucen lunt. Skræl agurker og halvere dem, tag en lille ske og fjern de bløde frø i midten.Skær nu agurken på skrå i tynde strimler. Vask og hak dild og vend både agurk og dild i saucen lige før servering.

Helleflynder.Skær din helleflynder filet ud i passerne stykker (ca. 150 g). Kog mælk op med laurbær, peberkorn*, korianderfrø*, (*rist dem på en tør pande inden brug) hvidløg og lidt salt. Tag mælkelagen af varmen og lad den stå lunt - kom nu fisken i lagen. Alt efter størrelse skal det ligge heri 10-18 min. (mærk jer frem)

Anretning: Som vist på billedet og serveres med kogte kartofler vendt i smør og hakket dild og lidt citronskal.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?