Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at sætte sorghum over at koge i en kasserolle i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge i ca. 15 min., til de er møre.
Sæt også en stor gryde godt saltet vand over til at pochere fisk i. Der skal være mindst en liter pr. kuvert.
Skær auberginen ud i store tern.
Varm en wok eller stor pande op ved høj varme, og rist nødderne i 2-3 min., til de har taget lidt farve. Tag dem af panden igen. Varm panden op igen, og steg auberginestykkerne i 2-3 min., til de har taget lidt farve. Tilsæt så currypasten, og lad den stege med et minuts tid. Kom kokosmælk på, og lad retten simre, til auberginerne er møre. Smag til med salt eller lidt soya, hvis du har, og masser af limesaft.
Skær fisken ud i stykker på størrelse med en tændstikæske. Bring vandet helt op til kogepunktet, sluk for gryden, og kom fisken ned i vandet. Læg låg på, og lad fisken trække i vandet i ca. 10 min.
Kom ærterne op i curryen, og lun den igennem, så ærterne lige bliver varme. Anret drænet sorghum i en dyb tallerken. Tag fisken forsigtigt op af gryden, og anret den ovenpå. Hæld den varme curry over retten, og slut af med et drys hakkede nødder.
Velbekomme!
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kundekommentarer ()