0
Poké bowl med gris, bulgur, avokado og goma dressing

Poké bowl med gris, bulgur, avokado og goma dressing

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En Poké bowl er en populær ret fra Hawaii, som er blevet trendy verden over.

Navnet "Poké" stammer fra det hawaiianske ord for "skåret" eller "skive", hvilket henviser til den måde, ingredienserne er skåret i retten.

Poké bowls er kendt for deres friske ingredienser og smage, der kombinerer sødme, syrlighed, og umami, og de er ofte serveret i smukke skåle

Poké bowls er blevet utrolig populære som et sundt alternativ til traditionelle fastfoodretter, og er tilgængelige i mange restauranter og spisesteder rundt om i verden - og NU også hos Skagenfood. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Bulgur

Kog bulgur i rigeligt letsaltet vand efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra i en sigte, og lad den dryppe af.

avokadogulerødder
2 min.
Forbered grøntsager

Skræl og skær gulerødder i fine strimler - kom dem i lidt iskoldt vand. Skær avokado i tern, vend med et par dråber lys eddike eller citron hvis du har det. 

mayonnaisesesamfrøtamari soya saucehvidløg
10 min.
Goma dressing

Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og popper. Knus i en morter med lidt fint salt (tag en smule fra,  til at drysse over retten til sidst).

Riv halvdelen af hvidløget ned i en skål og tilsæt tamari/soya, lidt lys eddike og 1/2 tsk. sukker pr. pers. Rør med mayonnaise og de ristede sesam (gem lidt til grisekødet), rør med lidt olivenolie (ca. 1 spsk. pr person) og smag til med salt og peber.

hakket grisekød 8-12%hvidløgsesamfrø
15 min.
Gris

Rist kødet af på en meget varm pande i lidt neutral olie. Krydr med det sidste hvidløg, salt og peber, og drys til sidst med det sidste sesam.

25 min.
Anretning

Fordel de kogte bulgur i skåle, og anret gris og gulerødder (der er dryppet godt af - evt. i en salatslynge) og avokado henover. Top med gomadressing. Sørg for at vende det hele sammen, inden du spiser retten. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?