0
Poke bowl med okse, perlespelt og goma
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hawaiiansk

En Poké bowl er en populær ret fra Hawaii, som er blevet trendy verden over.

Navnet "Poké" stammer fra det hawaiianske ord for "skåret" eller "skive", hvilket henviser til den måde, ingredienserne er skåret i retten.

Poké bowls er kendt for deres friske ingredienser og smage, der kombinerer sødme, syrlighed, og umami, og de er ofte serveret i smukke skåle

Poké bowls er blevet utrolig populære som et sundt alternativ til traditionelle fastfoodretter, og er tilgængelige i mange restauranter og spisesteder rundt om i verden - og NU også hos Skagenfood. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Perlespelt

Kog grynene i rigeligt letsaltet vand i 10-12 min.

Dræn vandet fra i en sigte, og lad dem dryppe af.

tomatergulerødderhvidkål
2 min.
Forbered grøntsager

Skræl og skær gulerødder i fine strimler, og kom dem i lidt iskoldt vand.

Skær tomater i tern, og snit kålen så fint du kan, brug gerne et mandolinjern.

Drys kålen med lidt fint salt, og knug det med dine hænder. Lad kålen salte i 10 min. (kassér vandet der løber fra).

mayonnaisesesamfrøtamari soya saucehvidløg
10 min.
Goma dressing

Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og popper, og knus dem i en morter med lidt fint salt.

Riv halvdelen af hvidløget ned i en skål, og tilsæt tamari/soya, lidt lys eddike og 1/2 tsk. sukker pr. pers. Rør med mayonnaise, de ristede sesamfrø (gem lidt til kødet) og lidt olivenolie (ca. 1 spsk. pr. pers.). Smag til med salt og peber.

hakket oksekødhvidløgsesamfrø
15 min.
Kød

Rist kødet af på en meget varm pande i lidt neutral olie. Krydr med det sidste hvidløg, salt og peber, og drys til sidst med de sidste sesamfrø.

tomatergulerødderhvidkålperlespelt
25 min.
Anretning

Fordel de kogte perlespelt i skåle, og anret det stegte kød, tomater, den letsaltede kål og gulerødder henover.

Top med gomadressing, og sørg for at vende det hele sammen, inden du spiser retten. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.