En Poké bowl er en populær ret fra Hawaii, som er blevet trendy verden over.
Navnet "Poké" stammer fra det hawaiianske ord for "skåret" eller "skive", hvilket henviser til den måde, ingredienserne er skåret i retten.
Poké bowls er kendt for deres friske ingredienser og smage, der kombinerer sødme, syrlighed, og umami, og de er ofte serveret i smukke skåle
Poké bowls er blevet utrolig populære som et sundt alternativ til traditionelle fastfoodretter, og er tilgængelige i mange restauranter og spisesteder rundt om i verden - og NU også hos Skagenfood.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog grynene i rigeligt letsaltet vand i 10-12 min.
Dræn vandet fra i en sigte, og lad dem dryppe af.
Skræl og skær gulerødder i fine strimler, og kom dem i lidt iskoldt vand.
Skær tomater i tern, og snit kålen så fint du kan, brug gerne et mandolinjern.
Drys kålen med lidt fint salt, og knug det med dine hænder. Lad kålen salte i 10 min. (kassér vandet der løber fra).
Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og popper, og knus dem i en morter med lidt fint salt.
Riv halvdelen af hvidløget ned i en skål, og tilsæt tamari/soya, lidt lys eddike og 1/2 tsk. sukker pr. pers. Rør med mayonnaise, de ristede sesamfrø (gem lidt til kødet) og lidt olivenolie (ca. 1 spsk. pr. pers.). Smag til med salt og peber.
Rist kødet af på en meget varm pande i lidt neutral olie. Krydr med det sidste hvidløg, salt og peber, og drys til sidst med de sidste sesamfrø.
Fordel de kogte perlespelt i skåle, og anret det stegte kød, tomater, den letsaltede kål og gulerødder henover.
Top med gomadressing, og sørg for at vende det hele sammen, inden du spiser retten.
Kommentarer og forslag til opskriften