0

Porre-squashtærte med rød peberfrugt, timian og kogt skinke (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rens porrerne godt og snit dem i tynde skiver. Riv squashen, skær den rensede peberfrugt i strimler og hak hvidløget fint. Rist det hele ved god varme på panden i olivenolie til det lige er mørt og væden er fordampet. Kom imens tærtedejen i et smurt tærtefad. Krydr grøntsagerne med salt og peber, vend skinketernene i og fordel det hele i tærtefadet. Pisk æg, cremefraiche, parmesan, timian, lidt salt og peber sammen og hæld blandingen over grøntsagerne. Bag ved 175 grader i ca. 30 min. til æggemassen er fast og overfladen gylden. Lad den hvile 10 min. og server med salat og brød til, eller som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?