0

Porrefritter med cayennepeber og hvidløgsdip (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Hvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Trim porrerne, snit dem i ½ cm tynde skiver og rens dem i rigeligt koldt vand. Kog ½ l vand op med 1 tsk. salt og damp porrerne deri - under låg - i 3-4 min. til de lige er blødgjorte og flot klare i farverne. Køl af i iskoldt vand og knug dem tørre i et viskestykke. Pisk æg, mel, bagepulver, cayennepeber, salt og peber sammen i en skål og vend porrerne deri. Varm lidt olie op på panden og sæt blandingen på i store klatter, 1½-2 spsk. Steg dem gyldne ved middelvarme og dyp af på køkkenrulle. Rør sideløbende cremefraichen med presset hvidløg, salt og peber - lidt revet citronskal og citronsaft fungerer også rigtig godt i - og smag til. Server de lune fritter med hvidløgsdippen til, som en snack eller som tilbehør til fx helstegt kylling, gryderetter eller kød på spyd.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?