Trim porrerne, snit dem i ½ cm tynde skiver og rens dem i rigeligt koldt vand. Kog ½ l vand op med 1 tsk. salt og damp porrerne deri - under låg - i 3-4 min. til de lige er blødgjorte og flot klare i farverne. Køl af i iskoldt vand og knug dem tørre i et viskestykke. Pisk æg, mel, bagepulver, cayennepeber, salt og peber sammen i en skål og vend porrerne deri. Varm lidt olie op på panden og sæt blandingen på i store klatter, 1½-2 spsk. Steg dem gyldne ved middelvarme og dyp af på køkkenrulle. Rør sideløbende cremefraichen med presset hvidløg, salt og peber - lidt revet citronskal og citronsaft fungerer også rigtig godt i - og smag til. Server de lune fritter med hvidløgsdippen til, som en snack eller som tilbehør til fx helstegt kylling, gryderetter eller kød på spyd.
Kundekommentarer ()