0
Sprøde quesadillas med okse, kål og bønner
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En quesadilla er en tortilla, oftest en hvedemels-tortilla, men ofte også en majstortilla, som er fyldt med ost, og derefter grillet eller stegt.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekødMexicansk krydderiblanding (stærk)røde kidneybønnerhvidkålzittauerløgtomatpuré
1 min.
Fyld

Snit kålen, så fint du kan, på et mandolinjern.

Kom bønnerne i en sigte, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af.

Steg det hakkede kød i lidt neutral olie på en brandvarm pande i et par minutter, til det er godt brunet af. Kom finthakkede løg på, og sautér med i et par minutter, til de begynder at brune let. Kom tomatpuré på, og rist igennem

Kom ca. halvdelen af det snittede kål på panden med kødet, og steg med i et par minutter, til kålen er faldet HELT sammen (det må gerne brune lidt).

Kom krydderiblandingen i (pas på, den er lidt stærk, så prøv dig frem til din ønskede styrke) sammen med de drænede og skyllede bønner, og rist dem med i 2-3 minutter.

Smag til med salt, peber samt en smule sukker. 

mozzarella i tern (Fior di latte)Tortilla hvede wraps - blødehvidkål
5 min.
Quesadillas

Tør panden, hvorpå du stegte kødet, med lidt køkkenrulle, og kom lidt olivenolie på.

Kom en eller flere tortilla på panden, og kom lidt ost på halvdelen af tortillaen.

Kom lidt kød/kålfyld på, og drys med lidt rå snittede kål. Fold derefter tortillaen på midten.

Lad quesadillaen stege på den ene side, til osten smelter, og den er sprød og gylden, mens du evt. presser den let sammen med en paletkniv.

Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg den på den anden side, til den også er sprød på denne side. Tilføj evt. lidt ekstra olivenolie til panden i denne proces.

Gentag, til du har brugt alle tortillas og alt fyldet (gem lidt kål til salat). Hold evt. de første lune i en ovn, indtil alle er færdige.

hvidkål
20 min.
Anretning

Vend det sidste kål i en smule lys eddike og sukker, og servér sammen med quesadillas.

Hvis du har en klat neutral yoghurt eller creme fraiche eller lign., kan du med fordel servere lidt af det til. 

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?