Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Start med at skære løg i tynde både og pastinakker i tern på ca. 2x2 cm.
Bred dem ud på en bageplade, dryp med lidt olivenolie og krydr med lidt salt.
Bag i ovnen til grøntsagerne har taget farve i kanterne og er møre. Ca. 25 min.
Kog quinoa i rigeligt, letsaltet vand i 10-12 min. Kom quinoaen i en sigte, og lad den dryppe af og afkøle let.
Skær fisken i kuvertstykker. Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt en smule olie og steg fisken på skindsiden ca. 3 min. Vend fisken om, tilsæt krydderblanding, hakkede tomater og lidt salt til panden og lad det simre 3-4 min. til fisken er gennemtilberedt og saucen kogt let ind.
Pluk persillen ud i blade og hak stilkene fint med en kniv.
Vend quinoa sammen med det bagte grønt. Anret i en dyb tallerken med fisk og sauce ved siden af. Slut af med et drys persille.
Velbekomme!
Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.
Vores indeholder:
Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.
Kommentarer og forslag til opskriften