0
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kog quinoaen i letsaltet vand og lad den køle ned.

Når kornene er kogt, er de gennemsigtige. Kogetiden er ca. 15 min. Fjern gryden fra varmen, og lad den hvile 5-10 min.

Hak bladene fra mynte og koriander. Del agurken i fire på langs og fjern kernerne. Skær dem i bittesmå tern. Skær tomaterne i små tern. Skær toppen af forårsløgene og hak toppene fint.

Dressing: Rør en dressing sammen af citronsaft, olivenolie, honning, salt og peber.

Bland alle grøntsagerne med quinoaen og dressingen og lad salaten trække i 1 time.

Rist pinjekernerne på en tør pande til de tager farve. Drys kernerne over salaten og server med det samme.

En god krydret og mættende salat. Server den gerne til grillet lam eller oksekød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.