0

Råmarinerede rødbeder med forårsløg og æble-peberrodscreme (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl rødbederne, skær dem i helt tynde skiver og anret dem taglagt i ét lag på et stort flad fad. Pisk olie, citron/eddike, sennep, sukker, salt og peber sammen og smag det til. Snit forårsløget i tynde skiver. Dryp marinaden over rødbederne, drys med forårsløg og lad det trække 15 min. på køkkenbordet. Snit imens æblerne i meget fine tern og rør dem sammen med cremefraiche, mayonnaise, peberrod, salt og peber og smag til. Server de marinerede rødbeder med æble-peberrodssalaten og godt groft brød til - fx som tilbehør til lun leverpostej, en ribbensteg, stegt andebryst mv.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.