0
Laks i frisk salat med spidskål, fiskesauce og stegte porto bello svampe

Laks i frisk salat med spidskål, fiskesauce og stegte porto bello svampe

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spidskålportobellosvampe
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen på 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kålen i grove stykker og skær svampene i kvarte. Spred grøntsagerne ud på bagepladen og vend med 1 spsk. olie pr. person, salt og peber.

Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

nam pla (fiskesauce)rød chilicitronhvidløg
10 min.
Rør vinaigretten

Hæld 1/2 tsk. sukker pr. person i en skål og smelt med 1/2 spsk. kogende vand pr. person.

Tilsæt finthakket hvidløg og chili, citronsaft og fiskesaucen. Rør rundt og smag til med evt. salt, sukker eller vand (hvis den er for kraftig).

laks - skagen salmon, ASC
15 min.
Damp fisken

Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr vandet godt med salt.

Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden med skindsiden opad, og lad den dampe i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage og man nemt kan pille skindet af fisken. Overfør fisken til et fad.

fuldkornsnudler
20 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på emballagen.

25 min.
Anretning

Fordel nudlerne i skåle og anret fisken og grøntsagerne henover. Top med vinaigretten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
540 kcal
Fedt:
24,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
44,1 g
heraf sukkerarter:
6,5 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
34,6 g