0

Risotto med marksvampe, blommetomater og porrer

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens svampene og skær dem i skiver. Snit porrerne fint og skyl dem godt. Hak hvidløgene fint og sauter dem i lidt olie sammen med de drænede porrer. Kom svampene ved og sauter yderligere 2-3 min. Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Kom dem i gryden og rist dem let af til de begynder at blive gennemsigtige. Hæld hvidvinen på og rør rundt til den er helt opsuget af risene. Start på fonden; tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget - fortsæt indtil al fonden er brugt. Vend kvarte blommetomater i og smag til med salt, peber og friskrevet parmesanost (andet ost kan også bruges). Server straks med en sprød grøn salat med vinaigrette og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.