Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile i 5 min. efterfølgende.
Sæt en kasserolle med 2 dl. vand pr. person over at simre.
Kom kødet i en skål med 1/4 tsk. fint salt pr. person, og rør det godt sammen. Tilsæt havregryn, og rør det godt sammen.
Form 3-4 kødboller pr. person, lad dem simre i vandet i ca. 5 min. og sluk efterfølgende for varmen. Lad kødbollerne blive i vandet, og tag dem op med en hulske, når kogevandet skal bruges til sovsen.
Snit spidskålen i tynde strimler, riv guleroden på den fine side af et rivejern, og overfør begge dele til en stor skål.
Tilsæt rosiner, og smag til med salt. peber og lidt eddike.
Varm en gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 tsk. olie pr. person, karryblandingen og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld kogevandet fra kødbollerne i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Sluk for blusset, smag til med salt og peber, og kom kødbollerne tilbage i sovsen.
Servér kødboller med ris og salat, og top med kokosmel.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()