0

Ristede gulerødder med kikærter, feta og granatæble

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl gulerødderne, flæk dem på langs og snit dem i lange skrå skiver - ca. 6 mm brede. Vend dem sammen med 2 spsk. olie, spidskommen, saft og skal fra hele appelsinen, et godt nip salt og lidt friskkværnet peber. Bred det hele ud i en lille bradepande og rist gulerødderne møre og gyldne i en 225 grader varm ovn i ca. 20 min.

Bank granatæblekernerne ud af skallen med en tung træske. Dræn kikærterne, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Vend kikærterne i gulerødderne de sidste 5 min. af bagetiden - så de bliver gennemvarme. Anret rødder og kikærter på et fladt fad, smuldr fetaen over og dryp med lidt honning. Drys med granatæblekerner og gerne hakkede krydderurter.

Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.