Skrub eller skræl jordskokker og skær dem i grove tern. Vend dem med olie, salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. til de er møre og flot gyldne.
Kom hasselnødderne i en lille bradepande og rist dem med 8-10 min. til hinderne er sorte og nødderkernerne let gyldne. Tag dem ud, lad dem køle 5 min. og gnid hinderne af i et rent viskestykke.
Riv citronskallen fint og pres saften henover. Kom honning, 2 spsk. olie, lidt salt og peber ved og pisk det godt sammen. Vend de varme jordskokker og grofthakkede hasselnødder sammen med dressingen og lad det marinere 5 min. Halver imens avokadoerne, fjern skal og sten og skær kødet i tern. Vend dem forsigtigt i jordskokkesalaten, anret på et fladt fad og drys evt. med purløg. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
Kommentarer og forslag til opskriften