Skær toppene af gulerødderne, men bevar 3 cm af det grønne. Skrub rødderne godt, vend dem med olie, salt og peber og bred em ud på en bageplade. Sæt gulerødderne i ovnen ved 200 grader og rist dem møre og gyldne, 20-25 min. Hak imens nødderne og rist dem i lidt olie til de lige begynder at tage farve. Kom sukkeret ved og rist det med 1 min. Rør citronsaft og evt. citronskal i og lad væden koge ind om nødderne. Bred nøddeblandingen ud på bagepapir og lad den køle af. Anret de varme rødder på et flot fad. Vend krydderurter (hvis de bruges) i nøddeblandingen og drys den over gulerødderne. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften