0

Ristet aubergine og squash i ovn med parmesan (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær squash og aubergine i 1 cm3 tern og hak hvidløgsfeddet fint. Varm lidt olie godt op på en pande og rist aubergineternene let gyldne med salt og peber. Kom squashtern og hvidløg ved og sauter videre til squashen ogsåhar taget lidt farve. Riv imens parmesanen fint og vend den med raspen. Hæld pandens indhold over i et lille ildfast fad og drys parmesanraspen henover. Dryp med en smule olie og sæt fadet i ovnen ved 225°C i 10-15 min. til overfladen er gylden. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.