0

Ristet blomkål og fennikel med kapers og citronrasp (6-8 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen i mundrette buketter (brug også gerne bladene!) og skær den trimmede fennikel i smalle både. Skær skorpen af brødskiverne - de kasseres - og riv krummen groft. Varm et godt skvæt olie op på panden og rist brødkrummerne gyldne og sprød. Tag panden af varmen, riv citronskallen henover og krydr med salt. Vend det rigtig godt rundt, bred krummerne ud køkkenrulle og dryp godt af. Tør panden ren, kom lidt olie på og rist blomkål og fennikel ved god varme til de er let gyldne, men stadig har et godt sprødt bid. Kom kapers, saften fra ½ citron og honning ved, krydr med salt og peber og vend godt rundt. Smag til med citronsaft, anret på et fladt varmt fad og drys med brødkrummer og gerne finthakkede krydderurter. Server straks til fx laks, gris eller kylling.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.