
Glace: Kom æbleeddike, farin, chilipasta, fintrevet frisk ingefær, finthakket hvidløg, sojasauce og ½ dl vand i en kasserolle og kog det op. Skru ned til middel varme, lad det koge stille ind til en cremet glace og smag til.
Salsa: Fjern skallen på appelsinerne, rens peberfrugten og skær det hele i små tern. Hak skalotteløg og koriander fint. Vend det hele sammen med lidt olie og smag til med salt og peber.
Fisk: Dup fisken tør og krydr let med salt og peber. Varm lidt olie op på en pande og rist fisken i ca. 2 min. på hver side - til den lige er knapt er mør. Kom glacen på panden og lad den koge ind om fisken i 1 minut eller 2. Anret fisken på et varmt fad og dryp glacen over. Drys med strimlet basilikum og server straks.
Server sammen med en god nudelsalat og lækkert brød.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften