0

Ristet torskerogn på rugbrød med tomatmayonnaise og råstegte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Mayonnaise: Hak tomaterne helt fint og rør dem med mayonnaise og finthakket persille. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

Torskerogn: Pak rognen ind i stanniol eller pergamentpapir, og ”kog” den i rigeligt vand tilsat 1 skive citron, 1 laurbærblad, 1 pillet løg, 5 sorte peberkorn og salt. Rognen lægges forsigtigt ned i det kogende vand og simrer lige under kogepunktet i 30-45 min. alt efter størrelse. Lad rognen køle af og skær den i tykke skiver. Smelt smørret på en pande og rist rognskiverne gyldne deri.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i små tern. Varm olien godt op på en pande, tilsæt kartoflerne og rist dem sprøde, møre og gyldne. Krydr med salt og peber undervejs.

Server den ristede torskerogn på skiver af godt groft rugbrød pyntet med et par salatblade. Server mayonnaisen, de råstegte kartofler, skiver af citron og evt. sauterede squash og champignoner med hvidløg til.

Kommentarer og forslag til opskriften