0
Rødbedesalat med spinat og parmesan-chips

Rødbedesalat med spinat og parmesan-chips

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Læg de orange linser i vand med lidt salt og bring vandet i kog. Sluk for varmen og lad linserne trække i vandet med låg på til de er færdige (ca. 15 min.). Skyl de gule beder og skær dem i 3 mm skiver (behold skrællen på). Læg dem på to bageplader og pensl med olivenolie. Bag dem ved 200 grader ca. 25 min. Drys lidt salt over, når du tager dem ud.

Lav en dressing af 4 spsk. olivenolie, sennep, sirup, citronsaft og lidt salt og peber.

Skyl babyspinaten og lad den dryppe af. Anret beder, spinat og linser og hæld dressingen over. Pynt med parmesanchips.

Den her salat er både fyldig, smuk og smager himmelsk De søde rødbeder går så dejligt i spænd med den lidt bitre spinat, de cremede linser og den brændte parmesan.

Du laver parmesan-chips ved at rive parmesanen og vende den sammen med 1 tsk. rørsukker. Lav dernæst 20 toppe på en bageplade og bag dem i 5-6 min. ved 200 grader. Lad dem køle ned, før du tager dem af.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.