0
Rødbedesalat med spinat og parmesan-chips

Rødbedesalat med spinat og parmesan-chips

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Læg de orange linser i vand med lidt salt og bring vandet i kog. Sluk for varmen og lad linserne trække i vandet med låg på til de er færdige (ca. 15 min.). Skyl de gule beder og skær dem i 3 mm skiver (behold skrællen på). Læg dem på to bageplader og pensl med olivenolie. Bag dem ved 200 grader ca. 25 min. Drys lidt salt over, når du tager dem ud.

Lav en dressing af 4 spsk. olivenolie, sennep, sirup, citronsaft og lidt salt og peber.

Skyl babyspinaten og lad den dryppe af. Anret beder, spinat og linser og hæld dressingen over. Pynt med parmesanchips.

Den her salat er både fyldig, smuk og smager himmelsk De søde rødbeder går så dejligt i spænd med den lidt bitre spinat, de cremede linser og den brændte parmesan.

Du laver parmesan-chips ved at rive parmesanen og vende den sammen med 1 tsk. rørsukker. Lav dernæst 20 toppe på en bageplade og bag dem i 5-6 min. ved 200 grader. Lad dem køle ned, før du tager dem af.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?