Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl og skær broccoli i små buketter, og skær også den øverste del af stænglen, der er skrællet, i mindre stykker. Pluk og skyl basilikum i koldt vand. Del tomaterne i 4 kvarte.
Krydr fiskefileterne grundigt på begge sider med salt og sort peber. Vend dem i mel, og derefter i sammenpisket æg (har du ikke et æg, så vend i lidt mælk eller fløde). Til sidst vender du fileterne i en blanding af rasp (se video ovenover) og fintrevet ost (brug ca. halvdelen her). Steg på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Når de er gyldne og sprøde på den ene side, tilsætter du et par klatter koldt smør, som bruser op. Vend nu fileterne, og steg et minut på den anden side. Krydr med salt og peber. Sæt fisken til side et lunt sted, mens du laver pastaen færdig.
Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand efter anvisning på pakken. Kom det sidste minut af kogetiden små buketter broccoli i vandet sammen med pastaen, og kog dem med. Dræn vandet fra, og vend med lidt god olivenolie. Lad retten stå og køle lidt ned, mens du laver alt det andet klar.
Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rist skiverne gyldne på den pande og i det fedtstof, hvori du stegte fisken. Når de dufter godt af gyldne løg, tilsætter du den kogte pasta og broccoli. Rist godt igennem et par minutter. Tilsæt nu skårne og skyllede tomater og grofthakket, skyllet basilikum. Krydr med salt og sort peber, og riv det sidste ost i.
Anret som vist på billedet med lidt citron presset over fisken ved bordet.
Se video med huskokken der laver retten her: https://www.youtube.com/watch?v=VduTjK9eglc&feature=youtu.be
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()