0
Rødspætterulle med spinat, rabarberkompot og lys sky

Rødspætterulle med spinat, rabarberkompot og lys sky

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kompot: Skyl rabarberne og skær enderne af. Snit stænglerne i stykker på ca. 5 cm og læg dem i en gryde sammen med 60 g sukker, den flækkede vaniljestang og 2 spsk. vand. Kog det langsomt op uden låg og lad kompotten simre 10-15 min. til rabarberne er møre og væden kogt lidt ind. Lad kompotten køle af i 10 min. før servering.

Fisk: Skyl spinaten godt og sauter den på en pande i lidt olie. Spinaten skal falde sammen og væden dampe væk. Læg fileterne ved siden af hinanden, krydr med salt og peber og fordel spinaten ligeligt ovenpå. Rul fileterne sammen og læg dem tæt sammen i et smurt ovnfast fad. Bag rullerne i en 190 grader varm ovn i ca. 15 min. (til fisken er mør).

Sky: Kog fiskefond og æblejuice op. Tilsæt rosmarinkvisten og kog væsken ind til det halve. Smag til med salt og peber. Tag rosmarinkvisten op og jævn skyen med lidt maizena.

Anretning: Bred 2 skefulde rabarberkompot ud på midten af hver tallerken. Læg fiskeruller oven på og dryp skysauce rundt om (det er anrettet anderledes på billedet).

Server sammen med en "mormorsalat" og små nye kogte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften