0

Rødt spidskål med ristet chorizo og cherrytomaterdressing (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Halver løget og snit det i meget tynde skiver. Kom det i en skål, dryp citronsaft henover og lad det trække 5 min. Skær imens tomaterne i små tern og rør dem sammen med cremefraiche, salt og peber. Vend løg og citronsaft i og smag til. Skær pølse i fine tern, rist dem sprøde på panden i lidt olie og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Fjern de grove yderste blade på spidskålen og kog kålhovedet helt i letsaltet vand ca. 15 min. Dryp godt af og anret et kvart kål på hver tallerken. Drys med chorizoternene og drys med tomat-løgdressingen. Server straks som den er med godt brød til eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?