0

Rørte skinkehakkebøffer med rødbede/æblesalsa og hjertesalat med agurk og dildcreme

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rødbedesalsa: Skrub rødbederne godt, pak dem enkeltvis ind i stanniol og bag dem møre i en 175 grader varm ovn i ca. 1-1½ time (afhængig af størrelse). Fjern stanniolen, gnid skindet af og snit rødbederne i fine små tern. Befri æblet for stilk og kernehus og skær resten i samme små tern. Hak ½ rødløg helt fint. Vend rødbeder, æbler og rødløg sammen med kapers, 2 spsk. olie, lidt salt og peber og smag til med balsamico.

Salat: Skær roden af salaterne og del hovederne i individuelle blade. Skyl dem godt og slyng dem tørre. Flæk agurken på langs, skrab den bløde kerne væk og snit resten i tynde skiver. Dressing: Pluk og hak dilden, rør den sammen med cremefraiche og smag til med salt og peber. Anret salaten på et fladt fad og fordel agurkeskiverne oven på. Skær ½ rødløg i helt tynde både. Dryp dressingen over og drys med løgene.

Bøffer: Hak 1 rødløg fint og striml salviebladene helt tyndt. Bland begge dele sammen med hakket kød, timian, rasp, fløde, en god teske salt og godt med friskkværnet peber til en lind fars og form farsen til 4 store bøffer - 1-1½ cm tykke. Smelt lige dele smør og olie sammen på en pande og lad det bruse af. Læg bøfferne på og steg dem møre og gyldne på begge sider (4-5 min. på hver side).

Server sammen med ovnbagte kartoffelbåde eller en god perlebygsalat og groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?