0

Rosenkål tarte tatin (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Trim rosenkålene for bundskive og de yderste blade og giv dem et to minutters opkog i letsaltet vand. Smelt smørret i en pande, kom sukker og 2 spsk. vand ved og lad det simre til sukkeret begynder at karamellisere. Halver rosenkålene, kom dem på panden og vend dem godt rundt i sukkermassen. Tilsæt eddike, salt og peber, skru varmen helt ned og lad kålene simre under låg i 2-3 min. Smør en lille springform (Ø ca. 16 cm - et smurt tærtefad kan bruges som alternativ). Læg kålene med skærefladen nedad i bunden af springformen, læg dejen ovenpå og pres den ned om kålene hele vejen rundt i kanten. Bag tærten ved 200 grader i ca. 15 min. til butterdejen er hævet op og blevet gylden. Vend tærten om på en tallerken lige inden servering, så man kan se rosenkålene og server straks til kød, vildt eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?