Salat: Kog kartoflerne i letsaltet vand, knus dem let eller skær dem i mindre stykker. Kog æggene "smilende" (ca. 7 minutter). Køl dem let ned, pil dem og skær dem i kvarte. Halvér tomaterne, krydr dem med lidt salt og peber og lad dem trække i en times tid. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i min. 5-7 minutter. Køl dem ned i isvand. Skyl salaten i 2 hold koldt vand og slyng bladene tørre i en salatslynge. Skær rødløget i ultratynde skiver - gerne på et mandolinjern - drys med lidt fint salt og et par dråber hvidvinseddike, vend rundt og lad dem trække i 5-10 min.
Dressing: Pil hvidløget og skær det i skiver. Knus hvidløget i en morter sammen med 1 tsk. salt og ½ tsk. sort peber. Tilsæt basilikumblade. Brug morteren til at knuse det til en glat pasta. Tilsæt evt. 4-5 ansjosfileter (er ikke med i pakken) og knus videre. Tilsæt resten af hvidvinseddiken, sennep og olie og rør godt sammen. Smag til med salt og peber.
Anretning: Dræn oliven, tun og kapers for væde og kom alle ingredienserne - undtagen tun og æg - i en stor skål. Hæld dressingen over og vend rundt med dine hænder så alt er marineret i dressingen. Smag på salaten og krydr evt. med salt og peber. Anret i en stor skål eller på store tallerkener og fordel tun og kvarte æg på salaten.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()