Sæt dejen ud for at hæve, gerne en time før brug. Forvarm ovnen til max temperatur, og kom en bagesten i ovnen, hvis du har sådan en.
Pil løg, skræl gulerod, og hak begge dele fint. Steg dem i en kasserolle ved middel varme i 1 spsk. olie i ca. 5 min. uden at de får farve.
Imens skylles squashen og skæres i lange tynde skiver med en kartoffelskræller. Krydr skiverne med salt, og gem dem til senere.
Kom de flåede tomater i kasserollen med løg og gulerod, lad det simre ca. 5 min., og smag til med salt. Ønsker man en fin sovs, kan man evt. presse sovsen gennem en sigte.
Skær salamien i tynde skiver.
Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne. Den skal ikke æltes sammen.
Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca 20-25 cm. Rul fra midten og ud, og brug masser af mel på bordet. Overfør pizzaen til en bageplade med bagepapir på (hvis du ikke bruger pizzasten).
Smør tomatsovsen ud på pizzaen, og top med salami, squash, kapers og revet ost.
Bag pizzaen indtil den er flot og gylden på overfladen.
Serveres direkte fra ovnen.
Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften