0

Salat af grillede asparges og Bella Gomba svampe, frisk mozzarella og soltørret tomatpesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kom soltørrede tomater, pillet hvidløg, pinjekerner, parmesan, salt og peber i en foodprocessor og hak det fint. Tilsæt olie, mens maskinen kører, til pestoen er blød og cremet. Fjern stokken på svampene (de kasseres), pensl hattene med lidt olie og krydr med salt og peber. Bræk den træede ende af aspargeserne (de kasseres) og vend toppene med lidt olie, salt og peber. Grill dem begge ved middelhøj varme på en grillpande til de er gyldne og møre. Skær mozzarellaen i tynde skiver og læg dem pænt i ét lag på midten af 4 tallerkner. Skær de brandvarme svampe i skiver og anret dem ovenpå. Top med asparges - evt. delt i 2 - og dryp med tomatpestoen. Server straks som forret med godt brød til eller som tilbehør til fjerkræ, laks eller kød.

Bonusinfo

Vores solkyssede tomater med oliven & kapers er smagsfulde semi-dried italienske tomater, sprøde sorte Leccino oliven og kapers som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have oliventræerne certificerede som økologiske.

Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i salt lage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?