0

Salat af grønne bønner, nektariner og hasselnødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Nip bønnerne og blancher dem 5-7 min. i letsaltet vand. Køl straks af under koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Halver nektarinerne, fjern stenene og skær kødet i tynde både. Snit løget i tynde skiver og hak hasselnødderne groft. Pisk citronsaft, olie, salt og peber sammen i en stor skål og smag til. Kom bønner, nektariner, løg og nødder i, vend det sammen med store tag og smag til. Skyl salaten, slyng den tør og bræk den i store bidder. Bred den ud på et stort fladt fad, anret bønnesalaten ovenpå og server straks til stegt fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.